Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals wint in Tongerlo : 1-2

VC trok zondag naar Tongerlo, voor wat een grote test diende te worden in de strijd om een plaats in de top vijf. In een wedstrijd die bol stond van mogelijkheden, verzuimde roodwit de klus voortijdig af te maken. Daardoor had  de thuisploeg alsnog een gelijkspel uit de brand kunnen slepen.

"Van een studieronde was nauwelijks sprake", zegt Jan Deckers, VC-communicatie. "Reeds in de derde minuut mocht Selfslagh een simpele 1-2 opzetten en naast doelman Vandijck de bal in doel deviëren. 1-0

VC moest vol aan de bak en deed dat ook, wou de achterstand snel wegwerken en geraakte ook aan kansen. Binnen het kwartier dreigde een voorzet buiten te waaien; Sas dook op aan de tweede paal maar kreeg het leer net niet gekadreerd. Meteen aan de overzijde moest Vandijck zijn ploeg behoeden voor een dubbele achterstand. Even later was de thuisploeg daar weer.

Dauwen trapte de wenkende kans over maar stond buitenspel. In de 17e minuut nog maar kneep Dillen naar binnen en borstelde de bal niet ver naast de verste paal buiten. Een vrije trap van Vanlommel geraakte tot bij Sas maar niet voorbij doelman Pauchet. De wedstrijd verveelde geen seconde. Amper een minuutje later werd Somers afgezonderd voor Pauchet, maar stiftte de bal naast. In de 20e minuut werd Vanlommel diep gestuurd, maar moest naar buiten uitwijken.

Thuisverdediger Vanoppen zal de reputatie van Dries gekend hebben want hij ging heel ostentatief aan de trui van Dries hangen. Domme penalty maar de Tongelse verdediger kreeg daar bovenop nog een rode kaart en de thuisploeg moest nog een uur met 10 man verder. Vanlommel trapte de elfmeter netjes binnen en alles was te herdoen. 1-1.

VC ging nu nadrukkelijker aanvallen maar scoren leek o zo moeilijk. De staat van het veld kan er voor iets tussen gezeten hebben. Toch vond een blauwe aanvaller een gaatje, maar Vandijck pareerde.

Met de rust in zicht kopte Claes een hoekschop nipt naast. En nog was de eerste helft niet gelopen. Vanlommel kreeg de bal diep, ontdeed zich van zijn belager en van schuin trapte Dries naar doel en scoorde via de handen van Pauchet. VC dan toch met een kleine voorsprong de rust in.

VC wou snel scoren om de wedstrijd dood te maken. Dams trapte niet ver naast. Het regende kansen voor VC maar de afwerking bleef achterwege. 52e minuut : schot Vanlommel, Pauchet duwt in hoekschop. 54e minuut : schot Dams ; half metertje over. 58e minuut : snelle VC aanval : Dillen op de doelman. 63e minuut : Claessens weg, maar zijn schot eindigt in het zijnet. 73e minuut : Vanlommel weg : lob over Pauchet, metertje naast. 76e minuut Ziedins kan uithalen maar… naast.

78e minuut Claessens gaat dan scoren maar trapt op Pauchet. VC had zijn schaapjes al lang op het droge moeten hebben. En dan weet je dat Tongerlo die ene kans nog gaat krijgen. En die kwam er ook, maar een kopbal was niet gekadreerd.

De wedstrijdklok duidde al 95 aan wanneer Dillen op Pauchet mocht afgaan, maar ook nu zonder succes. En even later kende een schot van Govaerts ook al geen succes. Na 98 munten vond de ref het welletjes en floot af.

VC met de winst naar huis, maar zekerheid kreeg het daar nooit over. Eén enkele treffer uit de zovele kansen had VC voortijdige winst opgeleverd. Nu bleef het een nagelbijter en een slechte beurt voor hartlijders. Maar het resultaat is hetzelfde.

VC mag, na 12 op 15, van een geslaagde start spreken. Volgende zondag staat er met VC Herentals – Exc. Bouwel een regelrechte topper op het programma. Aanvang om 15:00 uur."